Ramana Garden va propune o lista de ceaiuri exotice deosebite, atat pentru cunoscatori cat si pentru incepatori in arta degustarii ceaiului.

Toate ceaiurile sunt obținute din mugurii și frunzele uscate ale arbustului Camellia Sinensis. Planta de ceai, cu toate varietățile sale, crește în circa 50 de țări, din Rusia în Argentina și din Brazilia în Mozambic. India, Sri Lanka, Kenia și China sunt țările cele mai faimoase pentru producția de ceai. Produsul poate fi verde, negru sau alb, fermentat sau nu, afumat sau nu, cunoscând o gamă deosebit de largă de tipuri. Ceaiul se poate obține din muguri sau frunze, este format din frunze întregi sau doar frânturi, iar numărul de frunze de pe rămurelele culese (două sau trei), precum și anotimpul recoltării au și ele însemnătatea lor în stabilirea calității. Numele Camellia provine de la numele latinizat al reverendului George Kamel (1661-1706), un iezuit nascut în Moravia, farmacist și misionar în Filipine.

CEAI NEGRU - Ceaiul negru este cel mai popular din lume, fiind un ceai de consum zilnic. Este rezultatul unei oxidări complete a frunzelor înainte de a fi uscate. Frunzele sunt împrăştiate în aer liber şi lăsate să se usuce, pierzând umiditatea, rigiditatea şi mult din greutate. În contact cu aerul, frunzele expun un ulei esenţial şi astfel începe procesul de oxidare. Când acesta este complet, frunzele sunt sortate în funcţie de calitate şi împachetate. Acest procedeu de oxidare şi uscare dă culoarea neagră a frunzelor.

CEAI VERDE - Ceaiul verde este obţinut din frunzele plantei Camellia sinensis. Pentru producerea ceaiului verde, procesul de oxidare este oprit după puţin timp. Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde este un ceai nefermentat. La maximum două zile după culegere, frunzele ceaiului sunt expuse aerului fierbinte, ceea ce face ca enzima din frunze să dispară şi astfel procesul de fermentare nu mai are loc. Ceaiurile verzi au cea mai delicată aromă din toate ceaiurile şi sunt considerate a avea mai multe beneficii şi aplicaţii terapeutice decât cele negre. Fiind lăsate să oxideze puţin, frunzele de ceai au mai puţină cofeină decât alte tipuri de ceai. Ceaiul preparat din frunze nefermentate are o uşoară nuanţă verde-gălbuie, aromă delicată şi gust natural.

CEAI ALB - Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție, provenind din Camellia Sinensis. Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb după uscare, fapt ce i-a conferit și numele ceaiului. Ca și la ceaiul verde, antioxidanții din ceaiul alb ajută la menținerea unei bune stări de sănătate. Totodată, conținutul natural de cafeină oferă o ușoară energizate.

CEAI DE FRUCTE - Ceaiurile de fructe sunt amestecuri de fructe uscate, condimente şi alte plante. Din ele rezultă infuzii cu aromă deosebită, mai mult sau mai puţin persistentă. Pentru cei care preferă ceaiul fără cofeină, ceaiurile de fructe reprezintă o alternativă foarte plăcută.

CEAI TERAPEUTIC - Datorită abundenței de antioxidanți, frunzele de ceai alb și verde au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Cafeina conținută în ceai aduce și ea reale efecte de stimulare. Infuziile de fructe și plante contribuie de asemenea la binele general al organismului prin conținutul ridicat de minerale, elemente și vitamine. Pe baza acestei bogații de beneficii ale ceaiului, s-a creat conceptul de Spa Tea Selection.

CEAI  MATE - Yerba maté sau mate, cum mai este denumit, este un ceai cu gust plăcut, originar din America de Sud. Este obţinut din frunzele uscate ale arborelui Ilex Paraguarensis Maté. Are o savoare caracteristică, dulce-amăruie. Este consumat frecvent în Pampasul Americii de Sud, dar este popular în toată partea de sud a Americii Latine. Guaranii şi Quechua din Pampas beau infuzie de iarbă maté încă din perioadele timpurii pre-columbiene. Potrivit tradiţiei lor, este darul unui Bun Dumnezeu. În Brazilia, Maté este numit “Chimarrão“ sau “Cimarron”. Denumirea de "maté " provine de la cuvântul quechua "matí" care este numele dovleacului (un fel de tărtăcuţă), folosită în mod tradiţional pe post de vas pentru a bea infuzia.

CEAI  LAPACHO - Ceaiul Lapacho este obţinut din scoarţa unui arbore cu acelaşi nume - Lapacho - din pădurea tropicală. În procesul de producţie este folosită numai scoarţa. Aceasta conţine numeroase tanine, acizi şi vitamine. Arborele nu este înrudit cu clasica plantă de ceai Camellia sinensis. Scoarţa acestui arbore şi a altor specii asemănătoare este folosită în medicina tradiţională din America Centrală şi de Sud pentru a prepara un ceai care este folosit pentru o gamă largă de boli, de la artrite la ulcer, diabet şi cancer. Cercetătorii din domeniul medicinii au descoperit că anumite componente din lemnul acestui arbore au proprietăţi anti-cancerigene. Se spune ca mate conţine un compus special, “mateina”, care se aseamană  cofeinei, dar nu creează dependenţă. Maté poate conţine în frunze aproape aceeaşi cantitate de cofeină ca şi boabele de cafea. Datorită modului de preparare, o ceaşcă de mate conţine în general mai puţină cofeină decât o ceaşcă de cafea. Nu este recomandat femeilor însărcinate.